top of page

Arnout & Tanja

AL 25 jaar zijn we goede vrienden. We hebben allebei vele honderden kilometers wandelervaring, met en zonder elkaar. We willen jou laten meegenieten van wat wandelen te brengen heeft!

Waarom het ons en zo veel anderen heeft gepakt: bekijk dit filmpje

 

Arnout den Bakker

Wandelen is voor mij een ultiem gevoel van vrijheid. Het liefst doe ik dit in de natuur, maar ook al wandelend een stad ontdekken vind ik heerlijk. Het voelen van je voeten op de aarde, in de stilte of met de geluiden van vogels om me heen.

 

Mijn ervaring is dat je al wandelend alles om je heen veel intenser beleefd. Ik ben ook wel iemand van structuur, dus houd ik er wel van om te weten dat ik ’s avond weer op een bepaalde plek aankom. Onderweg laat ik me echter graag verrassen. Voor mij is wandelen dan ook een ultieme vorm van meditatie en graag neem ik anderen dan ook mee in deze ervaring. Ik ervaar tijdens wandeldagen dat de energie op een andere wijze en veel intenser door mijn lichaam stroomt. Tijdens wandeldagen word ik creatiever en bedenk de mooiste ideeën, die het dichtst bij mezelf staan. Kortom ik haal het beste uit mijzelf.

 

Mijn eerste camino ervaring (dit was o.a. samen met Tanja) herinner ik me nog goed. De wandelroute was uitgezet, maar iedere dag een nieuw avontuur en geen idee in welke herberg of locatie we zouden eindigen. Onderweg genieten van de prachtige natuur en mooie rustieke dorpjes. Soms alleen lopend, soms met elkaar. Veel samenhorigheid onderweg en veel tijd voor jezelf. Voor mij een fantastische ervaring!

Contact met Arnout: info@dewandelaars.nl

 

Tanja Nieuwland

Voor mij heeft wandelen, buiten zijn, samen maar ook alleen, veel waarde en betekenis. Uitwaaien en mijn hoofd leegmaken doe ik graag en vaak. Maar met al mijn spulletjes in een rugzak het onbekende avontuur en de rust opzoeken, dat is verslavend.

 

Mijn eerste kennismaking met de camino heeft grote indruk gemaakt. In 2009 reisde ik alleen door Spanje en belandde in Santiago. Ik werd gegrepen door de stad met al haar pelgrims en ben me meer gaan verdiepen in de camino. Tijdens die reis deed ik mezelf de belofte om ooit zelf de camino te gaan lopen. Vier jaar later ging die wens in vervulling en liep ik 3 weken alleen van Léon naar Santiago de Compostela (340 km). Prachtige ervaring! Inzien dat alles wat ik nodig heb in een rugtas past, hoe sterk ik me kan voelen, hoe heerlijk het is om buiten te zijn, mijn liefde voor Spanje, hernieuwd contact met mezelf, locals onderweg maar ook de gesprekken met mensen van over de hele wereld. En in de basis is het zo simpel: je slaapt, propt alles weer in je tas, regelt een kop koffie en iets te eten en gaat wandelen en ziet wel wat en waar de camino je die dag gaat brengen. De kracht zit dus juist in dat simpele concept voor mij, om dat ook een grotere plek te geven in de drukte van het dagelijks leven. Vele malen ben ik teruggegaan op verschillende routes, alleen en met dierbare vrienden, waaronder Arnout. Afgelopen jaren kunnen we het wandelen verder ontdekken met ons wandelbedrijf: een gave droom in praktijk!

Contact met Tanja: info@dewandelaars.nl

bottom of page