top of page

‘Een pelgrimstocht organiseren, kan dat wel?!’

Hoe regisseer je avontuur, loslaten, persoonlijke inzichten en vertrouwen in het onbekende? Kan dat in een groep? Past dat op de camino de Santiago? Hebben we de juiste balans gevonden met Let’s Go Camino?!


Gedachten in de bus terug richting Porto airport na 5 wandeldagen als wandelcoach. Moe, dankbaar en voldaan. Altijd met het voor mij bekende kritische reflectieve stemmetje op zoek naar inzichten en verbetering: Tannie’s motor!


Maar even eerlijk: Wat was het pachtig om al wandelend door de velden en dorpjes van Noord Portugal de groep mee te nemen naar mooie plekjes en zorgvuldig verzonnen vragen en opdrachten voor te leggen. De keerzijde voor iemand met mijn profiel: met je hart iets voorbereiden en doen maakt ook kwetsbaar. Waar houdt eigenlijk de verantwoordelijkheid op als wandelcoach? De leiding nemen als het nodig is, zorgen voor het groepsproces, en ook zelf mogen genieten, even ‘uitchecken’ en vertrouwen dat het goed is.


Mooie uitdaging voor mij. Wandelen, loslaten, vertrouwen - repeat. Maar nu even trots zijn en nagenieten van deze mijlpaal 🙏

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page