top of page

Even serieus.... wat gebeurt hier?!


"Groot denken, klein beginnen"

Een jaar geleden begonnen als ‘leuk idee’, blijkt nu een bijzonder belangrijk bijkletsbiertje te zijn geweest. Want nu precies een jaar later is officieel onze eigen wandelonderneming een feit!

Aangenaam: De Wandelaars heet het.

Gedeelde wens

In Bazar Rotterdam spraken Arnout en ik dezelfde wens uit aan elkaar: samen ‘iets’ doen met ons enthousiasme voor wandelen, coaching, inspiratie, natuur en fijne mensen bij elkaar brengen op de camino. Los van elkaar dezelfde wens verzinnen en delen was al een gaaf moment in onze vriendschap, maar die wens tot uitvoering brengen bleek nog mooier. Vele inspirerende en gezellige brainstorms volgden de maanden erna, soms met hulp van lieve mensen uit ons netwerk. Ideeën over een passende naam, de onderdelen in het reisprogramma, adresjes om te slapen, onze samenwerking, verschillende mogelijkheden voor de reizen op de caminoroutes in Spanje en Portugal, maar ook varianten met vogels en architectuur in binnen- en buitenland. Steeds concreter en echter.

Pilot in Porto

Half september 2018 was het zover, onze eerste wandelreis was een feit. Met een groep van 5 heerlijke enthousiastelingen gingen we een kleine week wandelen vanaf Porto door een prachtige streek langs de kust en wijnvelden. Samen beleefden we de magie van de Camino Portugues. Het was gelukt, wow! Arnout sprak in het vliegtuig op de terugreis de memorabele woorden: 'dit is mijn tofste baan ooit'. En dat smaakte naar meer. Moesten we niet serieuzer, de boel écht goed regelen met een website, een eigen logo, kaartjes, een passender naam en breder aanbod?! Tuurlijk: groot denken, klein beginnen.

En nu voor het echie

Dus daar gingen we, een nieuwe fase in, de pilot zou worden uitgebouwd voor het ‘echie’. We riepen hulptroepen in voor ons logo en de site. En zelf moesten we teksten schrijven en ons bedrijf neerzetten. Flyers op plekken neerleggen, ons netwerk opschudden en de boer op voor onze aankomende Porto reis. Uitdagend kan ik het proces zeker noemen. Meermaals kwamen we onszelf tegen, waar zijn we dan van? En voor wie zijn onze activiteiten eigenlijk? En hoe schrijven we dat kort en pakkend op? En hoe komen we bij onze klanten? En soms dacht ik..... waar zijn we aan begonnen?!!

Teamwork

Ik kan na een jaar zeggen hoe leerzaam dit traject is. Nadenken over zaken waarvan je het bestaan niet weet gaat niet vanzelf en vraagt daadkracht en moed. We liepen tegen allerlei uitdagende verrassingen aan. De aprilreis kon bijvoorbeeld niet doorgaan en we moesten mensen teleurstellen. Maar we zetten door, daar was geen twijfel over! En in dit proces viel echt op hoe mooi en vanzelf we elkaar aanvullen als team. En met dat inzicht gingen we verder aan de slag met o.a. onze privacyregeling en algemene voorwaarden, inschrijving bij de KvK, belastingdienst, een bankrekening, garantiefonds en veeeel andere regeldingetjes. We zijn er vast nog niet, maar de basis staat en wat ben ik trots op waar we staan in vergelijking tot dat biertje vorig jaar! Een prachtig eigen logo, onze site www.dewandelaars.nl is live, er staat een super jaarprogramma in de startblokken dat we gaan uitbouwen en ik kan namens ons allebei spreken: we hebben er echt zin in! Wil je meer weten, laat het vooral weten of neem een kijkje op onze site.

Met trotse wandelgroet,

Tanja en Arnout

info@dewandelaars.nl

310 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page