top of page

The road not taken

Bijgewerkt op: 29 apr. 2019

“I took the road less traveled by… and that made all the difference” – Robert FrostOngeveer 5 jaar geleden ben ik met 3 vrienden voor het eerst meegegaan om samen met hen een groot stuk van de camino (de weg) naar Santiago de Compostella te lopen. Een onvergetelijke ervaring. Na de eerste tocht vroeg ik me af waarom ik het zo leuk vond? Want het lopen van een camino betekent: iedere morgen vroeg op, iedere dag wandelen met een rugzak van ongeveer 10 kilo op je rug, overnachten in soms primitieve slaapzalen met veel anderen… Niet de ingrediënten die vooraf aantrekkelijk klinken.

Toch genoot ik van iedere stap die ik tijdens deze eerste camino heb gezet. Het midden in de natuur zijn (en die is prachtig in Noord Spanje en Portugal)... iedere ochtend vroeg je bed uitstappen, zonder precies te weten wat je onderweg meemaakt… het bewust worden van de eenvoud, het realiseren dat je niet veel nodig hebt en het loskomen van alles wat je hier op dat moment achterlaat. Het lopen van de camino is niet alleen een sportieve ervaring, maar relativeert enorm en creëert spontane mooie ontmoetingen. Inmiddels heb ik ervaren dat iedere tocht die je maakt weer anders is… Kort of lang… ik geniet nog steeds van iedere stap.


Buen camino!


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page