top of page

Waarnemen, natuur en wandelen!

Bijgewerkt op: 13 apr. 2019


De groene specht, prachtige vogel!

Mediteren is het opmerken van gedachten, kort gezegd het waarnemen van alles wat is. Sinds kort ben ik hier mee gestart, omdat ik er in geloof hier nieuwe inzichten op te doen. Stapje voor stapje merk ik effecten hiervan. Uiteindelijk denk ik dat het oefenen door te mediteren mij meer bewust zal maken, om meer in het huidige moment te zijn en hierdoor het leven nog intenser te kunnen beleven. Een mooie zoektocht!


Natuur is er altijd. Of het nu regent, de zon schijnt. Altijd de moeite waard. Het “zijn” in de natuur levert voor mij veelal prachtige momenten op, maar is voor mij ook een soort meditatie. Ik spot vogels, ruik de bomen, hoor de vogels fluiten, voel de zon in mijn nek. Eigenlijk worden alle zintuigen ten volle open gezet. Hier hoef ik weinig voor te doen. Ik hoef alleen maar waar te nemen en me over te geven aan de natuur. Nu, in het voorjaar, als alles weer opnieuw in bloei komt gaat dit waarnemen nog makkelijker. Eigenlijk hoeft er niets te gebeuren, maar soms word je extra verrast. Zoals vorige week, toen twee groene spechten voor mijn neus neerdaalden en met elkaar een kopschuddend ritueel uitvoerden. Prachtig om te zien en volkomen onverwacht. Veel mensen denken misschien dat het noodzakelijk is hiervoor de stad uit te moeten om dit te ervaren. Maar de groene spechten doken gewoon midden in Rotterdam op een van de prachtige groene plekken.


Vanaf mei lopen Tanja Nieuwland en ik groene wandelingen door Rotterdam. Dit bieden we aan vanuit ons net opgerichte wandelorganisatie “De Wandelaars”. Sluit voor slechts een klein bedrag aan bij een van onze wandelmiddagen! Even weg uit de dagelijkse hectiek, neem waar, op onverwachte plekken in Rotterdam en ervaar wat wandelen kan betekenen. Ontdek samen met ons de groene specht of iets heel anders! Schrijf je in via onze nieuw site: www.dewandelaars.nl


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page