top of page

Wandelen over het Krijtlandpad in Zuid-Limburg voelt als buitenlandervaring in eigen land!

Gelukkig konden we in eigen land nog met maximaal 2 personen wandelen volgens de covid-19 maatregelen, dus met die randvoorwaarden gingen we op zoek. Ons oog viel al snel op de recent door Wandelnet vernieuwde wandelroute over het Krijtlandpad. En zo gingen we op pad: 5 dagen 100 km door de Zuid-Limburgse heuvels en bossen, een meerdaagse wandelreis die voelde als een buitenlandervaring in eigen land!

Vanaf Maastricht CS start direct het Krijtlandpad

De wandelroute blijkt mooi beschreven in de Krijtlandpad routegids van Wandelnet en onderweg volgden we de bekende rood-gele bordjes. De eerste zie je direct bij het verlaten van station Maastricht CS. En zo begon ons Zuid-Limburgse wandelavontuur! Met de rugtas op de rug en 4 slaapadressen gereserveerd in Eijsden, Slenaken, Vaals en Gulpen liepen we het station uit richting het water. Over de sfeervolle boulevard langs de Maas wandelden we de stad uit richting het groen met op de achtergrond de Sint Pietersberg. De eerste dag loopt grotendeels over glooiende paden langs de Maas richting het prachtig gelegen Eijsden. Daar lag in de prachtige herfstzon kasteel Eijsden. De binnentuin (gratis toegang) is echt een pareltje om even van de route af te gaan de volgende ochtend voor een paar foto’s. In B&B Verde Sud konden we genieten van de lokale gastronomie en stond de hele familie voor ons klaar om ons te verwennen.


Heuvels beklimmen en extra kilometers

Na het eerste stuk door meer stedelijk gebied, kenmerken de volgende wandeldagen zich door vergezichten, bossen en heuvellandschappen alsof je in de Ardennen bent. De klim van de Vaalserberg tot aan de 3 vlaggen bij het drielandpunt maakt de derde dag ook iets pittiger voor de beentjes. Maar eerlijk is eerlijk, het hielp niet dat we bij het drielandpunt de 'verkeerde' rood-gele bordjes volgden: we hadden niet door dat we richting Gemmenich (België) liepen en dus niet naar Vaals. Inmiddels pikdonker en alles gesloten ivm corona, bevonden we ons na een lange afdaling door het bos (illegaal) in België en hadden daarmee onszelf nog een extra 10 km naar Vaals cadeau gedaan in het donker zonder eten en drinken. Let dus goed op welke afslag je hier neemt bij de 3 vlaggen. :)


Het Geuldal en lokale biertjes

De laatste 2 wandeldagen liepen we langs de Geul, langs onder andere het bekende Valkenburg en door het Geuldal met de mergelafgravingen. Ook hier is door het hoogteverschil van de Gulperberg en de Cauberg voldoende gelegenheid om de spiertjes te trainen. In de herberg De Zwarte Ruijter in Gulpen waar we sliepen hebben we genoten van een heerlijk menu met de welbekende Gulpener bieren, geen straf. Langs de hele route is voldoende gelegenheid om te genieten van lokale biertjes, bourgondische eettentjes en zijn de gastvrije Limburgers blij dat je er bent.


Onze conclusie, wij komen graag terug op het Krijtlandpad! Wil je met ons mee, heb je nog ideeën, tips of verhalen over jouw belevenissen in Zuid-Limburg, reageer dan vooral op deze blog of stuur ons een mail via info@dewandelaars.nl

442 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Comments


Een last-minute vakantiehotel is een accommodatie die je op korte termijn kunt boeken voor een vakantie. Deze hotels bieden speciale aanbiedingen en kortingen voor reizigers die op het laatste moment beslissen om op vakantie te gaan. Hier zijn enkele kenmerken en overwegingen met betrekking tot last-minute vakantiehotels:

  1. Kortetermijnboekingen: Last-minute vakantiehotels staan open voor boekingen met een korte leadtijd, meestal slechts enkele dagen of weken voor de gewenste aankomstdatum.

  2. Kortingen en aanbiedingen: Deze hotels bieden vaak kortingen op kamerprijzen of pakketten om onverkochte kamers te vullen. De tarieven kunnen aanzienlijk lager zijn dan normaal, waardoor reizigers geld kunnen besparen.

  3. Flexibiliteit: Omdat last-minute boekingen vaak afhangen van beschikbaarheid, is het belangrijk dat reizigers flexibel zijn wat betreft de bestemming en reisdatums. Je…

Like

Wat is een elektrische scooter?


Een elektrische scooter is een vervoermiddel dat wordt aangedreven door een elektrische motor en wordt gevoed door oplaadbare batterijen in plaats van een verbrandingsmotor die benzine of diesel gebruikt. Elektrische scooters zijn ontworpen voor korte tot middellange afstanden en zijn een populair vervoermiddel in stedelijke gebieden.


De voordelen van een elektrische scooter


Elektrische scooters bieden verschillende voordelen ten opzichte van scooters met verbrandingsmotoren en andere vervoermiddelen. Hier zijn enkele van de voordelen van elektrische scooters:


  1. Milieuvriendelijkheid: Elektrische scooters stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, zoals koolmonoxide en stikstofoxiden, en dragen daarom bij aan een schonere luchtkwaliteit en verminderde luchtvervuiling. Ze helpen ook bij het verminderen van de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan de…

Like

Voordelen van het huren van een E-chopper in Zeeland:

Het huren van een cristinas in Zeeland biedt verschillende voordelen, waaronder:

1. Milieuvriendelijk: E-choppers produceren geen schadelijke uitstoot en dragen bij aan een schonere omgeving. 2. Stille rit: Elektrische aandrijving zorgt voor een geruisloze rijervaring. 3. Eenvoudige bediening: E-choppers zijn gemakkelijk te besturen en vereisen geen speciale vaardigheden. 4. Verkenning: Het is een leuke en efficiënte manier om Zeeland te verkennen, van stadsstraten tot schilderachtige kustgebieden. 5. Groene mobiliteit: Het gebruik van E-choppers draagt bij aan duurzame mobiliteitsopties.

Like

Wat is een E-chopper? Een E-chopper is een elektrische scooter met een ontwerp dat lijkt op een klassieke choppermotor. Het voertuig wordt aangedreven door een elektrische motor die wordt gevoed door een oplaadbare batterij. E-choppers zijn milieuvriendelijk, stil en geschikt voor stedelijke mobiliteit en recreatief gebruik. Voordelen van het huren van een E-chopper in Zeeland: Het huren van een e chopper huren in Zeeland biedt verschillende voordelen, waaronder: 1. Milieuvriendelijk: E-choppers produceren geen schadelijke uitstoot en dragen bij aan een schonere omgeving. 2. Stille rit: Elektrische aandrijving zorgt voor een geruisloze rijervaring. 3. Eenvoudige bediening: E-choppers zijn gemakkelijk te besturen en vereisen geen speciale vaardigheden. 4. Verkenning: Het is een leuke en efficiënte manier om Zeeland te verkennen, van stadsstraten tot schilderachtige kustgebieden. 5. Groene mobiliteit: Het gebruik…


Like

Marco Gil Bus
Marco Gil Bus
Nov 18, 2020

Afgelopen september heb ik een middagwandeling gemaakt van Sint Geertruid via Libeek en Mheer naar Noorbeek en via Banholt weer terug naar St. Geertruid. Werkelijk prachtig! Smaakt zeker naar meer en het hele Krijtlandpad lopen lijkt me een leuke uitdaging!


Foto: 🏰 van Mheer.


Like
bottom of page