top of page

Wat brengt wandelen voor leiderschap?!

Sinds corona zijn alle voordelen van wandelen veel meer onder de aandacht gekomen. Ook is het 'geitenwollen sokken' imago van wandelen af. Wandelen is hot! De onderzoeken over de positieve impact van wandelen op onze fysieke en mentale gezondheid vliegen je om de oren. In dit onderzoek (Scientias, augustus 2023) wordt zelfs de claim op een langer leven gedaan, simpelweg door regelmatig te wandelen.  Ook de invloed op onze mentale gezondheid door opzettelijk vertragen en reflectie in de natuur komen voorbij op de bekende socials. Vanuit onze wandelavonturen met De Wandelaars kunnen we die positieve berichten uiteraard alleen maar onderschrijven en bevestigen.

Tijdens de afgelopen 15 jaar werken in leiderschapsontwikkeling en veranderconsultancy waren de wandelreizen een 'bijbaan'. Maar het spreekwoordelijke roer gaat om bij collega Tanja: wandelen verbinden met haar expertise: professionals en teams begeleiden in hun leiderschap gecombineerd met wandelen. 

Voorbeeldprojecten:

  • Als onderdeel van een meerdaags leiderschapstraject bij Boskalis werd wandelen ingezet als 'mindful recovery' in leiderschapsontwikkeling;

  • Als onderdeel van de heidagen met het directieteam van RET is wandelen ingezet voor teamontwikkeling;

  • Als onderdeel van een teamsessie is wandelen ingezet om kennis te maken en voor versterking van de onderlinge verbinding.

  • Als onderdeel van een persoonlijk ontwikkeltraject zijn meerdaagse langere wandelingen in stilte ingezet voor inzichten in persoonlijk leiderschap.

Ons totaalpakket: small, medium, large

In deze pakketten zit de totaalaanpak. Dit is inclusief wandel- en leiderschapsinterventies, begeleiding onderweg, logistiek, verzorging en routes. Met deze aanpak via een pakket kom je in beweging (individueel of als als team) door in het klein of zeer uitgebreid op pad te gaan, variërend van een dag, 2 dagen of 3 dagen. Een groter pakket in het buitenland kan op maat ook samengesteld worden.

Met een totaalpakket nemen wij alles uit handen qua voorbereiding en begeleiding van de inhoud en wandelroutes. Jij brengt door te wandelen in de natuur met op maat interventies onderweg, jouw leiderschapswensen, ambities en ontwikkeldoelen in beweging. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Resultaten behalen (ROI)

Graag horen van jou het gewenste effect of doel dat jij in de praktijk wilt bereiken. Dat kan een doel zijn voor jezelf als leider, jouw team of bedrijf. Dat effect is leidend voor het op maat samenstellen van een inhoudelijk programma. We denken graag met je mee om dat effect te dichterbij te brengen! Als interventiekundige en systemisch coach zet Tanja zich in bij bedrijven met professionals die via andere wegen in beweging willen komen. Met aandacht voor bedrijfsdoelstellingen èn zelfzorg. Dat kunnen wij bieden door wandelen te combineren met een programma gericht op leiderschapsontwikkeling, veranderopgave, individuele- of teamontwikkeling.  Klik hiernaast voor de one-pager met een paar voorbeelden welke effecten wandelen kan hebben zakelijk en privé.

Prijs: programma en offerte in overleg.

Contactinfo: bellen (06-25596748) of mailen (info@dewandelaars.nl)

Reflectie wandeling
bottom of page