top of page
Foto van schrijverDe Wandelaars

Momenten die ertoe doen

Bijgewerkt op: 30 okt. 2020

Met de feestdagen in het verschiet, breekt meestal ook een tijd van reflectie en terugkijken aan. Wij leveren daar graag een verdiepende bijdrage aan. Een keer reflecteren op ‘momenten die ertoe deden’ afgelopen jaar binnen jouw team of organisatie. Uit onderzoek is gebleken dat het succes van de best presterende organisaties niks te maken heeft met inrichtingskeuzes of het mooiste organogram, maar vooral ligt in welke mate moedige, persoonlijke gesprekken onderling plaatsvinden (Patterson, 2010). Effectief omgaan met die gesprekken is ook een succesfactor gebleken bij teamcaching en de cultuurveranderingen rondom 'veiligheid' of 'integriteit' die ik mag begeleiden bij klanten. Maar nu komt het: collega’s aanspreken, de roze olifant in de kamer bespreekbaar maken en de dialoog aangaan over mogelijk beladen onderwerpen die misschien wel gedoe op gaan leveren, is ook iets dat mensen van nature uit de weg gaan. Tja, dat maakt het wel ingewikkeld! Hoe zit dat bij jouw organisatie? En voor jezelf, klim jij gemakkelijk die drempel over om te benoemen wat iedereen allang weet en voelt maar niet zegt? En hoe uitnodigend ben je naar anderen om jou te benaderen of aan te spreken? Het antwoord maakt niet eens zoveel uit, maar misschien is er wel een drempelverlagende oplossing te vinden: niet in een vergaderhok gaan zitten, maar met elkaar gaan wandelen en momenten die ertoe doen samen creëren buiten in de natuur! Samenwerken, elkaar vertrouwen geven en in gesprek blijven onder druk van alledag gaat niet vanzelf. Maar tijd en ruimte voor elkaar blijven maken kan altijd. Even tussen de middag naar buiten, de vrijdagmiddag vrij blokken met jouw MT of een ander ritueel verzinnen. Momenten waarbij je achteraf het belang pas inziet of voelt. Voor 2020 is het onze missie om cruciale gesprekken op momenten die ertoe doen nog meer te stimuleren en het liefst wandelend. We horen graag jouw wensen!

Fijne feestdagen!


Bekijk vooral even dit filmpje waarom met elkaar wandelen zoveel beter werkt dan zittend in een vergaderhok.


Waarom is bewegen goed voor je hersenen?

Ben je geïnteresseerd in meer achtergrondinformatie, lees dan meer op de site van de Hersenstichting hierover: https://www.hersenstichting.nl/dit-doen-wij/voorlichting/gezonde-hersenen/bewegen/

Daar staat ook meer informatie over de superleuke app 'Ommetje', om met anderen te wandelen en elkaar te blijven stimuleren in deze tijden van covid-19.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page