top of page

Niet gaan kan altijd nog!

‘Nooit heb ik zoveel gedacht, heb ik zo geleefd, ben ik mezelf geweest, als ik het zo mag zeggen, als tijdens die reizen die ik in mijn eentje maakte, te voet’ – Jean-Jacques Rousseau


Ik als pelgrim op de ‘Camino de Santiago’? Ik in een slaapzaal met stapelbedden? Ik met een rugzak van 8 kg? Ik 20 km lopen met diezelfde rugzak en de dagen erna weer? Ben ik dan niet heel alleen? En wat als er geen slaapplek is? En wat moet ik precies meenemen? Kan mijn lijf dat wel aan? Die twijfels en vragen had ik allemaal in mijn hoofd en nog wel meer. Maar iets trok ook aan, dat iets heeft 5 jaar geleden gelukkig gewonnen. 


Vele honderden kilometers verder blijken de mooiste ingrediënten en impact voor mij buiten zijn in de natuur, de combi van avontuurlijk, ongedwongen en back to basics, de Spaanse cultuur opsnuiven, de mooie onverwachte ontmoetingen met mezelf en mensen van over de hele wereld, de sportieve uitdaging, tijd en de bevestiging dat ik maar weinig spullen nodig heb als alles in een rugzak past …. dat gevoel wordt ieder jaar weer bevestigd: de wandelkilometers richting Santiago de Compostela bleken mijn meest waardevolle reisavonturen. 


Ook zin in een camino avontuur?

Inmiddels voorzien van de nodige wandelervaring, een berg enthousiasme, een complete paklijst, wandelspullen en tips wil ik graag de camino ervaring mogelijk maken voor anderen. Samen met een studie- en wandelvriend ga ik vanaf september 2018 camino reizen begeleiden (5-dagen / groepen ca. 6 pers). Een wandelervaring met persoonlijke coaching, gezelligheid van een kleine groep en extra’s op maat (bijv. foto opdrachten, lokale gastronomie, mindfulness, teambuilding of vogels kijken).


Interesse voor jezelf, een bekende of jouw team? Laat een reactie achter of stuur een privé berichtje.


Buen camino!

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page